Vrijmoed restaurant

Nieuws

Ontdek het laatste nieuws van Vrijmoed hieronder.

Scroll to main content
Dag_tegen-kanker-UZ

Michaël Vrijmoed en Joost Arijs koken sterrenmenu voor kankerpatiënten

Voor de kankerpatiënten in het UZ Gent stond donderdagmiddag een feest voor de smaakpapillen te wachten. Sterrenchef Michaël Vrijmoed en chocolatier-patissiers Joost Arijs en Marijn Coertjens toverden er een sterrenmenu op tafel op de Dag tegen Kanker.

Lees meer

Bekijk de REportage
 

Brussels Airlines

Als Belgische ambassadeur laten we je in Business Class graag proeven van de internationaal geprezen Belgische keuken.

In 2023 en 2024 verwennen we onze Business Class-passagiers op vluchten naar Noord-Amerika of sub-Saharaans Afrika met de culinaire creaties van sterrenchef Michaël Vrijmoed.

Vrijmoed startte zijn culinaire carrière als sous-chef in Hof van Cleve als rechterhand van topchef Peter Goossens. In 2013 startte hij zijn eigen restaurant in Gent. De voorbije jaren groeide dat uit tot één van de beste groenterestaurants ter wereld. Michaël Vrijmoed is de tweede Oost-Vlaamse chef-kok, na Peter Goossens, waarmee we samenwerken.

Lees meer

Groentenrestaurant

Deze 16 Belgische groenterestaurants mogen zich tot de beste ter wereld rekenen

Het beste groenterestaurant in België is volgens We’re Smart nog steeds Vrijmoed (**) van chef Michaël Vrijmoed: de Gentse chef mag ook in 2023 uitpakken met de vierde positie.

"Ik kan er echt plezier in hebben om met een simpele ajuin een topgerecht te maken." - Chef Michaël Vrijmoed

Lees meer

Vrijmoed

Tweesterrenchef Michaël Vrijmoed over de impact van corona op zijn business: “We hebben heel goed gewerkt in een heel slecht jaar”

Ook toprestaurants ontsnapten niet aan COVID-19. Niet geheel onlogisch, als je weet dat de horeca één van de zwaarst getroffen sectoren was. Wat deed de lockdown met tweesterrenchef Michaël Vrijmoed die een steile opmars en een levensstijl van ‘elke dag gas geven’ opeens bruusk geremd zag? Hoe heeft hij die ongekende periode beleefd?

Lees meer

Het Gentse restaurant Vrijmoed (**) is uitgeroepen tot tweede beste groenterestaurant ter wereld.

Op één na beste groenterestaurant ter wereld ligt in Gent: “Steeds meer vraag naar plantaardig menu”

Het Gentse restaurant Vrijmoed (**) is uitgeroepen tot tweede beste groenterestaurant ter wereld. “Het aantal mensen dat bij ons een plantaardig menu bestelt, zit in de lift”, zegt chef Michaël Vrijmoed.

Lees meer

Gerecht Vrijmoed Van Eyck Gent

Feestmaal op zijn Middeleeuws

Van Eyck inspireert Gentse Topchefs: Michaël Vrijmoed, Olly Ceulenaere en Joost Arijs. 

Lees meer

Vrijmoed-groentenrestaurant

Vrijmoed in Gent is op een na beste groenterestaurant ter wereld - 2019

Met vier vermeldingen in de top tien is ons land erg goed vertegenwoordigd in de lijst met beste groenterestaurants ter wereld, opgesteld door ‘We’re smart green guide’. De beste notering is er voor het Gentse restaurant Vrijmoed, dat op een zeer mooie tweede plaats prijkt en alleen Xavier Pellicer uit Barcelona moet laten voorgaan.

Lees meer

Vrijmoed Eenvoud

Vrijmoed Eenvoud: Kookboek toont de mens achter de chef

Tweesterrenchef Michael Vrijmoed heeft een nieuw kookboek uitgebracht. In Vrijmoed Eenvoud bundelt hij een aantal gerechten die geïnspireerd zijn op een fase in zijn leven. Zoals de titel belooft, zijn ze laagdrempelig zodat elke hobbykok ermee aan de slag kan. De bijhorende anekdotes zorgen voor extra piment.

Lees meer

 

Michaël Vrijmoed

Hungry Chef: Michaël Vrijmoed

De laatste jaren heeft chef Michaël Vrijmoed zich de flink in de kijker gekookt met een culinair parcours om U tegen te zetten. Foodies, gidsen en gasten waren het er over eens: iemand met zoveel passie, talent, gevoel voor esthetiek en een oerdegelijke topopleiding heeft alles mee om een succesverhaal te schrijven. En ja hoor, dat is wat Michaël vandaag doet. Voer voor een nieuwe S.Pellegrino Hungry Chef story dus!

Lees meer

Award "2e beste groenten restaurant van de wereld"

Award "2e beste groenten restaurant van de wereld"

Als groenten in de handen komen van een chef die in een van de beste restaurants van het land heeft gewerkt, dan gebeuren er wonderlijke dingen. Michael Vrijmoed verraste ons met een vijfgangen groentemenu waarin hij de onbeperkte creatieve mogelijkheden en combinaties van groenten illustreerde. Daarmee werd zijn restaurant verkozen tot Beste Groenterestaurant van 2016-2017.

Lees meer